About

Sinds mijn kindertijd ben ik al omringd geweest door de alternatieve geneeskunde. Mijn moeder was er in geïnteresseerd en heeft ons, mijn zus en ik, naast de ‘normale’ artsen ook met regelmaat naar een homeopaat of naar een dokter met een bioresonantie apparaat gebracht. We kregen reiki behandelingen, dronken drankjes van colloïdaal zilver en kregen bij stress of onrust Bach Rescue druppels. Als kind geloofde ik dat het me zou helpen en ik heb nooit problemen ondervonden van de behandelingen of middeltjes. Naar mate ik ouder werd nam mijn overtuiging af, maar onder het mom ‘baat het niet dan schaad het niet’ bleef ik er toch nog een aantal jaar in mee gaan. Rond mijn veertiende levensjaar werd ik echter zo sceptisch dat ik weigerde nog langer gebruik te maken van de alternatieve wijzen die mijn moeder aanprees. Tot op de dag van vandaag heb ik het vooral nog bij de reguliere artsen en middelen gehouden.

Toch heeft mijn vroege aanraking met deze kant van de geneeskunde er wel voor gezorgd dat het onderwerp altijd interessant bleef voor me. Omdat ik me moest verdedigen en uit moest leggen waarom ik iets wel of niet wilde proberen, ben ik vanzelf meer onderzoek gaan doen naar deze alternatieve geneeswijzen. Ik wil mijn blog niet te veel laten kleuren door mijn sceptische houding, omdat het niet mijn doel is om dingen af te kraken. Het is ook niet mijn doel om een soort testblog te maken waarin ik oordeel of iets echt werkt of niet, want dat is ook niet waar ik dit voor doe. Ik ben nog steeds nieuwsgierig en wil met een open, kritische blik verschillende typen alternatieve geneeswijzen benaderen en de vraag stellen: waarom zou je dit doen?

butwhy

Op dit blog probeer ik deze vraag dus te beantwoorden. Het gaat mij om de menselijke ervaringen, de redeneringen en verhalen. Waarom zou je voor deze alternatieve geneeswijze gaan terwijl we ondertussen zulke geavanceerde apparaten en zulke gespecialiseerde artsen hebben? En daarnaast: hoe gaat het precies in zijn werk? Wat gebeurt er, of zou er moeten gebeuren? Aan de hand van allerlei verschillende middelen en geneeswijzen ga ik dit onderzoeken.

Dit blog heet Red Pill / Blue Pill omdat ik een referentie wilde maken naar het cultuursymbool van Morpheus (uit The Matrix) die in zijn handen de rode en blauwe pil houdt die Neo óf laat in de waan van een fijne illusie (blauw) óf wakker schudt en confronteert met een pijnlijke waarheid (rood). Dit vond ik mooi passen bij een controversieel onderwerp als alternatieve geneeswijzen. Daarnaast doet de pil natuurlijk ook denken aan medicijnen en de geneeskunde. redpillbluepill transparant

Voel je vooral vrij om me te volgen in dit avontuur en schroom niet om me wat vragen te stellen!

 

Over de auteur

aboutMijn naam is Eva de Koeijer en ik ben 21 jaartjes oud. Opgegroeid in het Zeeuwse Terneuzen maar ondertussen al drie jaar woonachtig in Utrecht. Ik studeer journalistiek en hoop me in de toekomst te kunnen richten op de onderzoeksjournalistiek, de achtergrondverhalen en de documentaires. Naast mijn studie steek ik mijn tijd vooral in mijn baantje bij een broodjeszaak en mijn actieve rol binnen mijn studentenvereniging: Biton. Verder houd ik van lange wandelingen, oude gebouwen, onderweg zijn, reizen, schrijven, zingen, allerlei genres muziek, poezels, alpaca’s, nijlpaarden, koffie met veel melk, thee (per halve liter), alles met mozzarella, truien die te groot zijn, een strakke planning en vooral lekker bezig zijn. Ik heb een chronisch tekort aan tijd. redpillbluepill transparant mini

Advertenties

Een gedachte over “About

  1. Pingback: Column: Aandacht | Red Pill / Blue Pill

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s